Als nieuwe tijdelijke fractieassistent bij GroenLinks Ouder-Amstel is mij gevraagd om de column te schrijven. Dat vind ik best wel spannend maar here we go.

Mijn naam is Femke, een echte GroenLinks-naam, al kom ik niet uit een Groen-Links nest.
Wel wist al meteen toen ik 18 werd dat ik GroenLinks wou stemmen en dat is al bijna 14 jaar niet anders.
Van geitenwollen sokken naar een realistische en wetenschappelijk onderbouwde club die weten waar ze het over hebben. Tenminste naar mijn mening.
Maar wat mij eigenlijk nog het meeste aanspreekt is dat GroenLinks zonder oordeel politiek  wil bedrijven. Niet wat zijn de problemen maar wat is de oplossing, met altijd een positieve instelling. Dat hebben we volgens mij nodig in Nederland, juist nu.

Iets meer dan een jaar geleden ben ik samen met mijn vriend en onze twee honden verhuisd van Groningen naar Duivendrecht. Vanuit het hoge noorden naar het drukke westen, dat was best wel eng. Maar wat was ik blij verrast toen ik de eerste keer uitstapte op het metrostation van der Madeweg. We gingen een huis kijken in Duivendrecht en ik had geen idee wat ik kon verwachten. Met de beelden van het drukke, volle westen in mijn achterhoofd waren zowel Duivendrecht als Ouderkerk aan de Amstel een verademing. Wat een fijne groene plek met zachte lieve mensen die gemoedelijk en warm zijn. Zelfs deze stugge Groninger voelde zich meteen welkom! Ouder-Amstelaars die mogen jullie in je zak steken, want die gastvrijheid is fantastisch! Juist nu!

Bedankt! Ik wil jullie vragen om dit te blijven doen. Wees zacht en lief voor elkaar. Zorg voor elkaar en denk aan elkaar. Juist nu!