Wethouder De Maa

Zon, zon, zon!

Eindelijk is het zo ver, het is lente en de zon schijnt weer. Na een lange periode met herfstweer en heel veel regen, heerlijk om weer buiten te kunnen zijn. Voor iedereen die zonnepanelen heeft is al die zon driedubbel feest. Je energierekening loopt terug, je levert een bijdrage aan energieopwekking en je geniet als je buiten bent.

Als het gaat op het opwekken van duurzame energie moeten we in Ouder-Amstel nog een enorme slag maken. Ja we hebben warmte-koudeopslag in de Ouderkerkplas, we hebben een windmolen, maar daarmee zijn we er nog lang niet. Willen we aan onze regionale doelstelling Energieneutraal 2040 voldoen dan moeten we nog heel veel doen. Zelfs bij maximale energiebesparing, zullen we ook nog heel veel duurzame energie moeten opwekken. Medio september komt daarom de nota duurzaamheid in de raad, maar ondertussen zitten we natuurlijk niet stil. Eén initiatief wil ik nu vast in het zonnetje zetten.

SamenZonneEnergie

SamenZonneEnergie betreft een groepsaankoop voor zonnepanelen in 11 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn. Op 11 april 2016 is de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie voor de vijfde keer van start gegaan in de provincie Noord-Holland. Door een collectieve inkoop kan de koopkracht van duizenden consumenten gebundeld worden. Hierdoor is een scherp aanbod mogelijk voor een zonnepanelensysteem.

Het bedrijf iChoosr coördineert en begeleidt de hele actie. Zij treden op als intermediair en hebben vooraf leveranciers gescreend. Daarbij zijn strikte kwaliteitsafspraken gemaakt. Zij organiseren een veiling onder de gekwalificeerde leveranciers die vervolgens de competitie aangaan voor het beste bod. Voor meer informatie kunt u terecht op een van de volgende sites:

- www.iChoosr.nl en - www.SamenZonneEnergie.nl

Laten we zorgen voor veel extra zonnepanelen in Ouder-Amstel!

Zonnige groet,

Jacqueline de Maa