Nieuws

Voor Elkaar

VOOR ELKAAR

GroenLinks Ouder-Amstel verkiezingsprogramma 2018

 

De ledenvergadering van GroenLinks heeft op 26 november j.l. zijn verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld, onder de titel 'Voor Elkaar'. Dat geeft precies aan waar het GroenLinks de komende vier jaar om te doen is. GroenLinks staat ook de komende raadsperiode voor opkomen voor elkaar, zeker voor hen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Maar het is ook de partij die zaken voor elkaar wil brengen, zoals haar wethouder Jacqueline de Maa, lijstduwer op de kandidatenlijst, de afgelopen collegeperiode al op vele terreinen gedaan heeft.

In zijn programma kiest GroenLinks voor een sociaal Ouder-Amstel met een krachtig en open bestuur en een scherp oog voor voortdurende verbetering van woon- en leefmilieu, groen en duurzaamheid, zowel in de bestaande dorpskernen als in de nieuw te ontwikkelen wijken. Zaken die GroenLinks de gemeente niet solo wil zien aanpakken, maar samen met de inwoners. GroenLinks kiest dus niet alleen voor elkaar, maar ook voor met elkaar.

Lees verder

Evenementen Ouderkerkerplas

Jadranka Cace, raadslid GroenLinks Ouder-Amstel

Waarom GroenLinks voor het evenementenbeleid stemt?.GroenLinks vindt het een goede zaak dat er een evenementenbeleid komt. Dat er kaders worden gesteld waarmee voor elke potentiele locatie snel en op een simpele en objectieve manier bepaald kan worden of het beoogde evenement er past of niet.

Lees verder

Halverwege

Twee jaar geleden ging GroenLinks op pad met de boodschap dat we iets wilden doen voor Groen, Gezond en Gezamenlijk. Tijd om eens te kijken naar wat er nu bereikt is.

Lees verder

Zon, zon, zon!

Eindelijk is het zo ver, het is lente en de zon schijnt weer. Na een lange periode met herfstweer en heel veel regen, heerlijk om weer buiten te kunnen zijn. Voor iedereen die zonnepanelen heeft is al die zon driedubbel feest. Je energierekening loopt terug, je levert een bijdrage aan energieopwekking en je geniet als je buiten bent.

Lees verder

Rondje Ouderkerkerplas

Evenementen rond de Ouderkerkerplas. Het houdt de gemoederen al een aardige tijd bezig. De fractie van GroenLinks heeft al vele vragen gesteld en suggesties gedaan. In ons verkiezingsprogramma hebben wij aangegeven dat we willen dat inwoners meer betrokken worden bij het maken van beleid. Ook hebben wij aangegeven dat we het gebied rond de Ouderkerkerplas willen beschermen. Beide zaken zijn nu aan de orde: Inwoners worden direct betrokken bij het opstellen van evenementenbeleid, en door dit evenementenbeleid op te stellen kunnen we het gebied beter beschermen. Samen met inwoners geven we daarin aan wat we wel en niet acceptabel vinden voor evenementen. Het proces dat nu in gang gezet is, past dus precies binnen onze visie, en we willen dat proces graag de ruimte geven die het nodig heeft.

Lees verder

Pagina's