Standpunten

Standpunten

Krachtig Bestuur

GroenLinks staat voor een open samenleving en daarmee voor een open bestuur. Dat kan alleen met een daadkrachtig bestuur. Een bestuur dat de regie neemt in het debat over de toekomst van onze gemeente. Een bestuur dat zijn ogen en oren open heeft voor zijn omgeving. Een bestuur dat zijn organisatie, financiƫn en informatie efficiƫnt ingericht heeft. En een bestuur dat open en innovatief is in informatie aan - en communicatie met inwoners.

Sociaal

Ouder-Amstel is een gemeente waarin voor iedereen plek is. GroenLinks koestert diversiteit. Iedereen wil zijn of haar leven naar eigen inzicht kunnen inrichten en dromen waarmaken, alleen of samen met anderen. GroenLinks staat voor een lokale overheid die daarvoor de voorwaarden schept. Een dienstbare en zorgzame overheid, die kansen biedt op werk, een fatsoenlijk inkomen, een betaalbare woning, uitstekend onderwijs en goede zorg.

Groen en Ruimte

Ouder-Amstel zit goed in het groen, zowel in de dorpskernen, als de gebieden eromheen: de Ouderkerkerplas, de Amstelscheg en de Ronde Hoep. Het behoud en onderhoud van dit groen is essentieel voor het leefmilieu en bevordert de gezondheid van onze inwoners. Bij de ontwikkeling van nieuwe wijken en woningen kiest GroenLinks voor energieneutrale en aardgasvrije huizen, verkeersveilige wijken en meer groen en minder grijs. Wij zetten maximaal in op duurzaamheid en milieu en geven ruim baan aan fietsers, voetgangers en openbaar vervoer.